Istock 918948700

Lekker en gezond eten maakt blij en kleurt de dag.

Istock 1188437757

Etenstijd is gezelligheid en genieten voor onze bewoners. En daar word ik blij van.

Istock 522121744

Workshop Koken is Leuk! Nu ook online

Lees meer

Een gezonde maaltijdorganisatie maakt iedereen blij. Wij helpen u daarbij.

Goede zorg begint bij goed eten en drinken

 

De zorg staat voor grote uitdagingen. In versneld tempo worden de gevolgen van de vergrijzing merkbaar. De vraag naar zorg neemt hard toe, zowel qua hoeveelheid als intensiteit en kosten. Beheersbaarheid wordt daarmee een steeds grotere uitdaging, terwijl kwaliteit voorop moet blijven staan. Echter is hoge kwaliteit steeds moeilijker te realiseren omdat het aanbod van zorgpersoneel achterblijft bij de zorgvraag. De zorg zoekt innovatieve middelen om de spanning in het elastiek weg te nemen.

Care Culinair blijft bij de basis

Gezondheid begint bij goed eten. Het realiseren van lekker, gezellig en gezond eten en drinken in de dagelijkse praktijk: daar focussen wij ons op. We stimuleren goed eten en de dringen de kans op ondervoeding terug.

Onze missie

Zorginstellingen helpen om cliënten een gezonder en gelukkiger leven te laten leiden. Care Culinair maakt en houdt eten en drinken gezond, lekker én gezellig.

Wij hebben een resultaatgerichte visie op eten en drinken. Met én voor zorginstellingen ontwikkelen we passende voedingsconcepten. We trainen zorgverleners om de concepten in de praktijk te implementeren. Ook na de implementatie staat Care Culinair klaar om het voedingsconcept verder uit te werken, te ondersteunen en te borgen in de organisatie. We hebben hiervoor de 5 fasen aanpak ontwikkeld.

5 fasen voor een goed werkend voedingsconcept

Care culinair zo helpen wij u mee

Desktopresearch en veldonderzoek gericht op het verkrijgen van inzicht in en overzicht over de huidige situatie. Het geeft meteen ook een goed beeld van de ideeën die leven in de organisatie. Onderdeel van een audit is vaak ook een waste scan.

Lees meer

We stellen een realistisch plan op met duidelijke en haalbare doelstellingen en een onderbouwde ROI. Dienstbaarheid, kennis van cliënten en van de processen rondom eten en drinken zijn sleutel voor een goede implementatie.

Lees meer

Bottom-up is onze stijl. Tijdens de audit stellen wij vast wat er leeft bij cliënten en medewerkers. Een visie wordt zo geen theorie maar een praktisch uitgangspunt geworteld in de praktijk. Samen met de vastgestelde kaders basis voor het voedingsconcept.

Lees meer

Doelgerichte en praktische trainingen met als basis het handboek Koken is Leuk! Dit handboek heeft een standaard opzet maar wordt aangepast aan uw organisatie. Zo heeft iedereen altijd een basis om op terug te vallen. Met Coaching on the job zetten wij de puntjes op de i.

Lees meer

Met aanvullende trainings- en coachingsmodules zorgen we ervoor dat het voedingsconcept blijft worden uitgevoerd zoals het bedoeld is. Daarnaast registreren en rapporteren we, zodat leidinggevenden op verschillende niveaus weten wat er speelt.

Lees meer
Workshop koken is leuk
Training

De online training “Koken is leuk” is tijdbesparend en gericht op eigen niveau en tempo

De training leert over het proces rondom de maaltijd: Van menucyclus tot en met bestellen en bereiden. En behandelt het zelf koken: recepten, koken voedselveiligheid en warenkennis. Een beetje theorie en veel praktijk en inspiratie.

Onze impact op het verminderen van verspilling

Icon voedselverspiling

0

kg voedselverspilling bespaard

Icon mensen getraind

0

mensen getraind

Icon kosten bespaard

0

kosten bespaard

Icon organisaties gehoord

0

organisaties geholpen

Recente projecten

Archipel logo
Afbeelding11
Afbeelding16
Afbeelding17
Afbeelding5
Afbeelding19
Afbeelding14
Afbeelding13
Afbeelding9
Afbeelding8
Afbeelding18
Afbeelding15
Afbeelding12
Afbeelding7
Afbeelding6
Afbeelding10
Afbeelding4
Afbeelding20
Afbeelding3
Vitalis
Jamfabriek

“Werken aan een

duurzame toekomst

doe je samen.”

Medio 2021 vestigen wij ons in De Jamfabriek. Jamfabriek is de plek waar innovatieve en creatieve breinen samensmelten om de uitdagingen van gezonde voeding, ons eten en drinken, op een toekomstbestendige wijze aan te pakken.