Archipel tekent voor drie jaar Koken is Leuk! en Coaching on the Job

Archipel gaat de kwaliteit van eten en drinken verder optimaliseren door kennis en kunde toe te voegen aan de ruim 300 woonondersteuners en woon(zorg)begeleiders.

Vorig jaar maakte Archipel via een pilot van Care Culinair al kennis met het leertraject ‘Koken is Leuk!’. Dat beviel goed, vandaar dat Marianne Mutsaers (Manager facilitaire diensten bij Archipel) en Stefan Klaassen (HR-coördinator Talent en Ontwikkeling) een 3-jarig contract tekenden met Care Culinair. In oktober start de eerste groep zorgmedewerkers belast met het vormgeven van eten en drinken in woongroepen met de opleiding. In de komende jaren worden alle collega’s getraind, ook die in de loop van de tijd nieuw in dienst treden.
 
Tijdens de zes workshops en twee interactieve sessies van Koken is Leuk! leren deelnemers een gevarieerd weekmenu samen te stellen, geïnspireerd door de Schijf van Vijf. Maar ook diverse andere aspecten rondom goede voeding komen aan bod, zoals hybride koken, regenereertechnieken, ambiance rondom de maaltijdmomenten en het verminderen van voedselverspilling.
Tekenmoment zorgorganisatie Archipel en Care Culinair

Op de foto v.l.n.r: Stefan Klaassen (HR-coördinator Talent en Ontwikkeling), Marc Duijzer (Care Culinair). Marianne Mutsaers (Manager Facilitaire Diensten Archipel), en Jeroen Krielaart (Care Culinair).
 
Voor de negen Advieskoks van Archipel ligt er een bredere uitdaging. Ze krijgen extra (coachende) trainingen zodat ze hun (zorg-)collega’s die zich met voeding bezighouden na de training optimaal kunnen ondersteunen. Hiermee zorgt Archipel dat de opgedane kennis van zorgmedewerkers wordt geborgd en uitgebouwd. De Advieskoks hebben een rol in het oplossen van complexe voedingsvraagstukken, gevraagd en ongevraagd adviseren van zorgteams, specifiek de woonondersteuners en woon(zorg)begeleiders. Zij zijn van groot belang om het eten en drinken dagelijks professioneel en met passie te waarborgen binnen de totale organisatie. Zij verzorgen ‘Coaching on the Job’ sessies om een goede voortzetting te garanderen voor huidige én nieuwe medewerkers.
 
Zo verbetert Archipel structureel de kennis en kunde van de zorgmedewerkers op de afdelingen. In dienst van lekker, gezellig en gezond eten en drinken voor de bewoners!
 
Wij kijken uit naar de kick-off voor de eerste groep in oktober!