Een nieuw maar bekend gezicht bij Care Culinair!

Unnamed

 

Vanaf 1 november a.s. komt Peter Broekhof het team van Care Culinair versterken. Voor degenen die hem nog niet kennen stelt hij zich aan u voor. ‘Eten en drinken – één van de pijlers van ons leven – zit al vanaf jongs af aan in mijn DNA. Passie voor koken zit in mijn bloed. Daarnaast ben ik in mijn loopbaan altijd verbonden geweest en gebleven aan de Zorgsector.’

 

 

Nieuwe keuken en een nieuwe cultuur

‘Ik ben begonnen als leerling-kok in een verzorgingshuis voor Indisch gerepatrieerde ouderen. In dit verzorgingstehuis leerde ik de Indische keuken kennen via de bewoners. Ik maakte kennis met nieuwe grondstoffen, kruiden en overheerlijke gerechten – maar ook met een nieuwe cultuur. Er ging een wereld voor me open! Daarna ben ik doorgestroomd als Hoofd Keuken in het Diakonessenhuis in Utrecht. Daar leerde ik een andere tak van de zorg kennen. Aansluitend heb ik voor Abrona en Bartiméus gewerkt: dit zijn organisaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb een grote productiekeuken mogen ontwikkelen, opstarten en beheren. Van deze ervaring heb ik veel geleerd!’

 

Van je passie je beroep maken
‘Door deze ervaringen in het werkveld kwam ik erachter dat mijn passie vooral ligt in het ontwikkelen van nieuwe projecten. Ook het ondersteunen van zorgorganisaties bij de verandertrajecten rondom de thema’s Gastvrijheid en Eten & Drinken geven me veel energie. Je kunt wel zeggen dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt!’

 

Verbinden
‘De laatste acht jaar heb ik me doorontwikkeld bij Food Connect, een bedrijf dat zich richt op de thuiswonende senioren. Het verzorgen van maaltijden voor externe (thuiszorg) klanten en de verbinding maken tussen zorgorganisaties en de maaltijdservice stond centraal – iets wat ik erg leuk vond om te doen.’

 

Care Culinair

‘Bij Care Culinair komt alles samen: mijn passie, mijn werkervaring en waar ik naartoe wil. Ik ben dan ook enorm trots dat ik vanaf 1 november a.s. deel mag uitmaken van het ‘Care Culinair team’. Het model waar Care Culinair mee werkt en waarin audits, visie, implementatie, training & coaching en borging in terug komen – sluit naadloos aan op mijn ervaring en passie. ‘Goede zorg begint bij goed eten en drinken’, daar gaan we gezamenlijk mee aan de slag. Ik heb er zin in!’

 

Peter gaat zijn jarenlange ervaring als Projectleider voor u inzetten. Hij neemt het stokje over van Erik van Duyvenbode, die als Facilitair Manager aan de slag gaat bij Respect, niet ver van waar hij woont. Wij willen hierbij Erik nog heel erg danken voor zijn tomeloze inzet en aanstekelijke humor en wensen hem veel plezier en succes met zijn nieuwe werk.