Lekker en gezond eten bij Lunet Zorg Een goede organisatie is het fundament

Afbeelding1

Instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking kunnen behoorlijk complexe organisaties zijn met een grote diversiteit aan cliënten. Om de mogelijkheden van al deze cliënten te ondersteunen is eten en drinken in een horeca- achtige omgeving een uitgelezen middel.

 

Care Culinair en Lunet Zorg

 

Cliënten die meewerken is een essentieel onderdeel van de zorg die Lunet biedt. Eten en drinken biedt daarvoor uitgelezen mogelijkheden. De organisatie moet dan goed staan en het werk helder en in detail omschreven, zodat meewerkende cliënten samen met de medewerkers een mooi resultaat kunnen neerzetten. Meteen kan dan het hele proces van eten en drinken op al die verschillende locaties systematisch meegenomen worden zodat een goed en gewenst resultaat overal geborgd is, Na een uitgebreid onderzoek naar de specifieke situatie en de mogelijkheden (zowel in de volledige zorgcontext als de horeca), is Care Culinair met het team van Lunet Zorg de volgende stap aan het zetten.

 

Eerst de horeca goed neerzetten

 

Horeca is de basis om de functionele ondersteuning op het gebied van eten en drinken te geven voor zowel cliënten als zorgmedewerkers. Een goede en duidelijke organisatie, met de juiste competenties om die functioneel ondersteuning iedere dag weer waar te kunnen maken, is dan een essentieel fundament. Zeker omdat één van de belangrijkste doelstellingen is om op het gebied van eten en drinken de samenwerking tussen Zorg en Services te verbeteren. De eerste fase – het neerzetten van een gestroomlijnde en goed functionerend horeca-team, waaronder het invullen van de spilfunctie van Culinair Coach – is nu ver onderweg en loopt zelfs voor op de planning. Prima werk van Ruud Verkaaik samen met het team van Lunet. We kunnen op weg naar lekker en gezond eten in een passende context die geborgd wordt in de hele organisatie.

 

Unnamed (2)