Steeds meer zorgorganisaties kiezen voor Koken is Leuk! Online

De overtuigende pilot bij van Van Neysel met Koken is Leuk! Online, onze praktische en laagdrempelige training voor koken op de afdelingen, heeft een goed vervolg gekregen. Ook bij de Swinhove Groep zijn 80 medewerkers zorg en welzijn getraind om lekker en gezonde maaltijden met alle benodigde kennis te verzorgen in een omgeving die goed eten stimuleert.

 

Koken en een fijne sfeer creëren

De medewerkers hebben geleerd om een goed onderbouwd en gezond weekmenu te maken. Ze weten hoe ze rekening kunnen houden met de wensen en behoeften van de bewoners, maar ook hoe ze iedere dag weer lekker én goed georganiseerd kunt koken voor een diverse groep bewoners. Misschien wel het belangrijkste: ze hebben geleerd hoe ze een goede ambiance kunnen creëren, zodat de medewerkers er zeker van zijn dat alle bordjes leeg worden gegeten.

 

Van training naar praktijk

Ook technische aspecten zoals bestellen en voorraad houden, werkvoorbereiding en werken volgens de hygiënecode en met HACCP zijn op praktische wijze getraind. In de training merk je dat het teamverband wordt versterkt en dat medewerkers de geleerde kennis direct toe kunnen passen. Dat is mooi om te zien! Tijdens een gezamenlijke inspiratiesessie zijn de puntjes op de i gezet en zijn de certificaten uitgedeeld.

 

Ook bij Zorggroep Archipel en Cello Zorg zijn we inmiddels gestart en hebben de eerste medewerkers het begin al gemaakt. Wij houden u op de hoogte.

Unnamed (1)