Opleiding in de zorg culinair coach care culinair

Culinair Coaching

Hoe je met borging en samenwerking
de zorg verbetert

Je wilt dat eten en drinken voor bewoners lekker, gezond en aantrekkelijk is. Dat het eten een moment van gezelligheid en ontspanning in een fijne ambiance is. Maar hoe zorg je ervoor dat zorgmedewerkers voldoende kennis hebben en dat deze up to date blijft? En hoe kun je collega’s van verschillende disciplines met elkaar verbinden zodat ze lerend samenwerken? Kortom, hoe zorg je ervoor dat het voedingsproces goed verloopt, en vooral blijft verlopen?

De kern van samenwerkend leren: alle kennis optimaal benutten

 

Hoewel zorgmedewerkers geen professionele koks zijn, zijn ze wel getraind om lekker eten en drinken te serveren. Om ervoor te zorgen
dat dat proces goed blijft verlopen, is borging nodig. Een Culinair Coach ondersteunt de afdelingsmedewerkers bij het voedingsproces, geeft suggesties en feedback. Het gaat om het nauw samenwerken met andere medewerkers, zoals de logopedist, om specifieke behoeften van elke bewoner te kennen.

 

Samenwerkend leren is dus meer dan een methode. Het is een visie op voeding, waarbij iedereen betrokken is en bijdraagt aan het welzijn van de bewoners.

 

Care culinair coaching in de zorg eten en drinken
Culinair coach voedingsproces praktijkgericht doelen

 

 

 

Praktijkgerichte doelstellingen

 

Als Culinair Coach heb je een belangrijke rol. Care Culinair heeft daarom een compacte en praktische training ontwikkeld. In deze training voorzien we je van direct toepasbare kennis en vaardigheden die relevant zijn voor de dagelijkse werkzaamheden.

 

Je ontdekt hoe je effectief kunt coachen en ondersteunen. Maar je leert bijvoorbeeld ook hoe je medewerkers kunt assisteren en de coöperatieve aanpak te organiseren voor een succesvolle borging. Natuurlijk zorgt de training ook voor een uitstekende samenwerking tussen de culinair coaches.

 

‘Teamwork is essentieel voor goede borging!’

 

 

 

 

Weergave van het programma

 

1. Zelfreflectie en competenties
Tijdens de training ontdek je je eigen stijl van coachen en leer je effectiever communiceren en leidinggeven. Daarnaast leer je effectief samen te werken om samen mooie resultaten te behalen.

 

2. Inhoud van het culinair coaching

Tijdens de tweede fase gaan we dieper in op de inhoud van het culinair coachen. Met een voorbereidende opdracht, een plenaire bijeenkomst en coaching on the job leer je alle fijne kneepjes van het vak!

 

3. Plenaire slotbijeenkomst met de culinair coaches

Tijdens de eindevaluatie wordt er een definitieve vaststelling en borgingsplan vastgesteld.

 

 

Training tot culinair coach ontwikkelen in de zorg
Care Culinair - Training in de Zorg

 

 

 

Na de training tot culinair coach:

 

✔ Weet je hoe je kennis in de zorginstelling optimaal benut

✔ Kun je medewerkers coachen en ondersteunen bij het voedingsproces

✔ Heb je dankzij de unieke profielschets meer zelfinzicht

✔ Weet je hoe je omgaat met stress, conflicten en veranderingen

✔ Is er een goede samenwerking tussen de culinaire coaches

✔ En niet onbelangrijk: kun je alle opgedane kennis direct toepassen in de praktijk

 

 

 

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie!