Koken is leuk Group 56@2x

Koken is Leuk!

praktisch en interactief

Leertraject: Koken is Leuk!

 

De vraag naar goede zorg wordt groter en intenser. Er is sprake van een toenemende uitdaging om adequate medewerkers te vinden en te houden. Daarom hebben we een uniek leertraject opgezet voor organisaties binnen de zorg: Koken is Leuk! Deelnemers leren alles over voeding. Maar vooral: hoe zij met de juiste kennis van de zorgvragers en met voldoende variatie een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten in een gezellige, passende en stimulerende ambiance. Zodat iedereen zijn bord leegeet en ondervoeding zo ver mogelijk wegblijft.

Laptop image

Praktisch en interactief

Koken is Leuk! Is een praktisch en interactief leerwerktraject. Buiten het online lesmateriaal, gaan we actief met elkaar aan de slag via interactieve sessies. Naast het leren binnen de E-learning omgeving en het maken van vragen, pas je jouw kennis direct toe in de praktijk. Zo helpen we medewerkers in de zorg het maximale uit dit leerwerktraject te halen!

Koken is Leuk!

Een geaccrediteerde opleiding

K1137: dit is de code van het deelcertificaat MBO Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn. Dit keuzedeel kan worden ingevuld met Koken is Leuk! Het biedt daarmee medewerkers die het eten en drinken op de afdelingen verzorgen dezelfde kennis en enthousiasme als de standaard training, maar bovendien een officieel erkend deelcertificaat. Dit is een aanvulling op hun bestaande diploma of alvast een onderdeel van het volledige mbo-diploma dat ze nog gaan halen. En bovendien komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Istock 602324674
Koken is Leuk! Care Culinair opleiding

Aandacht voor eten en drinken

‘Koken is Leuk!’ leidt deelnemers op tot adequate zorgmedewerkers waardoor er met gepaste aandacht voor bewoners gezorgd kan worden. Zo kan iedere medewerker professioneel en gepast maaltijden bereiden en serveren. ‘Koken is Leuk!’ sluit aan op de verplichte kwaliteitsindicator ‘Aandacht voor eten en drinken’.

Lekker, gezellig en gezond

Care Culinair helpt zorginstellingen en hun personeel om zorgvragers een gezonder en gelukkiger leven te laten leiden. Wij ondersteunen zorgmedewerkers met het verkrijgen van kennis en kunde voor en plezier in het realiseren van lekker, gezellig en gezond eten en drinken, in een gezonde maaltijdorganisatie.

Het programma:

Het volledige leerwerktraject kan in ongeveer 16 weken worden doorlopen en is voor een groot deel geïntegreerd in het normale werk. Het leerwerktraject is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

1

E-learning

Via online lessen die deelnemers volgen in een e-learning omgeving leert men alles over de onderwerpen die aan bod komen.

2

Interactieve sessies

Naast de lessen in de e-learning omgeving vinden er interactieve sessies plaats. In deze sessies bespreken we in kleine groepjes de voortgang van de lessen die deelnemers gevolgd hebben. We bekijken waar men tegenaan loopt en helpen elkaar verder.

3

Praktijk

De kennis die de deelnemers opdoen tijdens het leertraject sluit direct aan op de praktijk. Ze kunnen deze dan ook meteen toepassen ten bate van de cliënten. Optioneel bieden wij coaching on the job, waarmee de medewerkers in hun eigen werksituatie begeleid worden.

Interesse en meer weten?

Benieuwd of Koken is Leuk! bij jouw organisatie past? Laat hier jouw gegevens achter en we zullen vrijblijvend contact opnemen.

Group 86